Lomahuomioita

Ensimmäinen etappi kesälomaa on takana. Tässä muutama huomio, joita tuli tehtyä lomalla aurinkotuolissa lojuessa.


1) Lapsen kanssa lomaileminen on erilaista. Ainakin taaperon, joka pysyy paikoillaan nanosekunnin kerrallaan ja jota ei auringossa makoilu juuri kiinnosta. Toisaalta hyvä niin, sillä…

2) Vanhemmiten iho ohenee, eikä ainakaan omani kestä enää yhtä hyvin aurinkoa kuin nuorempana. Nim. sain reissusta tuliaiseksi ärtyneen ihon ja ensimmäiset maksaläiskät poskipäihini (vinkkejä otetaan lämmöllä vastaan!!).

3) Treeni vie lomallakin vain 20 minuuttia ja sen voi hyvin nipistää vaikka siitä auringonotosta. Treeni hoituu halutessaan hyvin toki altaan reunallakin.

4) Note to self: Pakkaa särkylääkkeet mukaan a i n a. Tarvitset niitä hyvin todennäköisesti juuri silloin, kuin sitä vähiten odotat.

5) Mantereesta huolimatta lasten listojen ruoat ovat lähes poikkeuksetta ylirasvaisia ja -suolaisia nakkiperunamuusi-vaihtoehtoja, kun taas terveellisemmät valinnat löytyvät aikuisten listoilta. Miksi ihmeessä haluaisimme tuupata lapset täyteen epäterveellistä höttöä, kun emme itsekään sitä halua? Onneksi aikuisten listalta tilaaminen onnistuu useimmiten myös pienemmässä annoskoossa, niin lapsikin saa maukasta ja lasten listoja ravintorikkaampaa ruokaa myös reissussa.


Sellaisia aatoksia Kroatian auringon alta. Samaistutteko johonkin?

Ihanaa, että kesä on alkanut kotisuomessakin! On tätä taas odotettu.


xx