KID'S ROOM

Lastenhuoneen sisustaminen on ollut itselleni haastavaa, koska a) ei aiempaa kokemusta ja b) lapsemme huone toimii tarvittaessa myös vierashuoneenamme. Joten paitsi että huoneesta on haluttu viihtyisä taaperolle, on siitä haluttu myös rauhallinen tyyssija vieraille. Haastava yhtälö kieltämättä, mutta toistaiseksi rauhallisen värimaailman myötä tila toimii molemmille ja taaperokin viihtyy ainakin vielä, kun oma huone ei vielä ole niin tärkeässä roolissa.

Lastenhuone4.png
Lastenhuone3.png
Lastenhuone5.png

En halunnut huoneeseen liian paljon tilaa vievää vierassänkyä/- sohvaa, ja kun sopivan kokoista ei löytynyt, teetin puusepällä mittatilauksena levitettävän daybedin. Inspiraationa toimi löytämäni kuva Pinterestistä ja Helsingin lasi- ja puu toteutti toiveeni mallikkaasti. Patjat puolestaan tilattiin Tampereen Vaahtomuovi Oy:sta, jota myöskin voin lämmöllä suositella. Erinomainen palvelu ja lopputulos!

Taaperon sänky Suomen Voimistelutuotteelta. Tätä pienempää kokoa sängystä ei ollut enää saatavilla, mutta onneksemme he suostuivat tekemään vielä yhden meille mittojen mukaan. Sydämellinen kiitos vielä! Sänky on juuri sopiva, kaunis ja käytännöllinen.

Huoneen oveksi tilasimme Kuopion Lasilinkiltä mustan vaatehuoneemme oviemme kanssa yhtenäisen ruudukko-oven. Päädyimme liukuoveen tilankäytön vuoksi ja materiaalina päädyimme lasiin, koska huone sijaitsee toisella puolen asuntoa omassa sopessaan (vanhan keittiön tilalla), joten erityistä oven tuomaa näkösuojaa ei tarvittu. Päinvastoin taaperon leikkejä on helppo tarkkailla lasioven takaa ja tarvittaessa ovi kuitenkin rajaa huoneen hiljaiseksi.

Vaikkakin värimaailma on harmoninen, taaperolle sopivat kalusteet ja lelut ovat toki tärkeässä roolissa. Boblesin Elefantti on ollut hitti, samoin kuin Magnin potkuauto. Kummeilta saadut jääkiekkomailat ovat myös kovassa käytössä sekä toki jokapojan unelma: ikioma parkkitalo! Vinkki: Tyylikäs ja katseenkestävä parkkitalo löytyi PlanToys:lta.

Toim. huom. huone ei todellakaan useinkaan näytä tältä, vaan kaikki lelut on kaivettu kaapin kätköistä ja ne ovat hujan hajan huonetta. Kuten varmaan muillakin? Ikean lipasto säilytyslaatikoineen kätkee sisäänsä onneksi yllättävän paljon ja sinne saa kaiken illan tullen siivottua. Siisti huone, rauhalliset unet… I wish!

xx