REMONTTI UPDATE: KEITTIÖMME

Ihanaa päästä viimein esittelemään remonttituotoksia! Ensimmäisenä vuorossa keittiömme.

Lähtötilanteessa meillä oli noin 100 vuotta vanha mintunvihreä keittiö toisella puolella asuntoamme. Halusimme tehdä vanhasta keittiöstä makuuhuoneen. Uuden keittiön halusimme puolestaan siirtää olohuoneen yhteyteen. Niinpä pääsimme aloittamaan uuden keittiön kanssa kokonaan puhtaalta pöydältä.

Uuden keittiön rakentaminen kokonaan uuteen huoneeseen ei toki ollut mutkatonta, vaan vaati paljon selvitys- ja suunnittelutyötä, sekä putki- ja sähkötöitä. Myös olohuoneen ja makuuhuoneen seinää siirrettiin, jotta uudelle olohuone-keittiölle saatiin lisää tilaa. Prosessi oli työläs ja hidas, mutta käytännössä muutokset oli helppo toteuttaa, sillä onneksemme uuden keittiön putket saatiin vedettyä suoraan olohuoneen seinän takana olevasta wc:stä ja poistoilmalle tarvittava hormi oli jo olohuoneen yhteydessä vapaana.

Keittiön päädyimme kiertelyjen jälkeen ottamaan Kitzeniltä, koska erinomainen palvelu ja kyky toteuttaa toiveemme mittatilauksena.

Halusimme uudesta keittiöstä mahdollisimman yksinkertaisen ja “ei keittiömäisen”, koska keittiö tulisi olohuoneen yhteyteen. Lisäksi avoimesta makuuhuoneestamme olisi myös suora näkymä olohuone-keittiöön. Tästä syystä päätimme jättää yläkaapit kokonaan pois ja integroida kaikki mahdolliset kodinkoneet. Liedeksi valitsimme työtasoon integroitavan Bora basic induktioliesitason, jossa on samassa myös liesituuletin. Näin ollen myöskään liesituulettimesta ei tulisi katseenvangitsija. Pöytätasosta jouduimme tinkimään, koska kompakti tila, mutta hyvin olemme pärjänneet. Hyvin suunniteltu pienikin keittiö voi olla oikea tilaihme, kiitos Kitzen ja Riija!

Aamiaiskaappi oli myös toiveissamme, jotta kaikki kodinkoneet ja sähkölaitteet saataisiin pois tasoilta piiloon kaapin uumeniin ja aamiaiskaappi on kyllä osoittanut paremmaksi kuin ikinä osasimme kuvitella. Kaappi kätkee sisäänsä todella paljon ja lisäksi kaappiin integroidut valot tuovat paljon lisävaloa ja ovat myös todella tunnelmalliset pimeinä iltoina. Seinän sisään taittuva ovi on käytännöllinen eikä vie turhaa tilaa tasolta aukiollessaan. Ehdottomasti hyvä satsaus siis!

Keittiö oli ehdottomasti remontin suurin ja työläin (ja hitain) muutostyö. Lopputulokseen olemme kuitenkin enemmän kuin tyytyväisiä. Kaikki toimii ja tila on kaunis kaikessa vähäeleisyydessään.

What do you think?

xx