TOP 5 VAUVA-AJAN HANKINNAT

Jos vauva- ja perheaiheiset jutut eivät kiinnosta, suosittelen suosiolla skippaamaan tämän postauksen. Tiedän kuitenkin, että seuraajissani on tuoreita ja tulevia äitejä, niinpä ajattelin jakaa kanssanne top 5 vauva-ajan hankintaa. Nämä ovat olleet hintansa väärti erityisesti vastasyntyneen kanssa ja ainakaan meillä ilman näitä ei olisi tultu toimeen (yhtä hyvin).

baby1.png

Unipesä

Unipesä oli vastasyntyneen kanssa meillä ihan ehdoton! Unipesä toi pienelle vastasyntyneelle turvaa ja teki suuren tuntuisesta sängystä kotoisamman. Unipesässä olevan vauvan kanssa saattoi torkkua turvallisin mielin myös yhdessä vieretysten.

Kantoliina

Meiltä löytyy sekä Manducan kantoreppu että Manducan trikoinen kantoliina. Molemmat toimivat, ehkä hiukan erilaisissa tarkoituksissa. Ensihetkinä ja pahimpina päivinä kantoliina/-reppu on pelastus, kun vauvan saa syliin rauhoittumaan vaikka kesken askareiden. Kantoväline on ollut pelastus myös hissittömässä kerrostalossa asuvalla koiraperheelle, if you know what I mean...

Pinnasänky pyörillä

Ensisänkynä meillä on toiminut mieheni vanha pyörillä oleva kehto ja ainakin meillä pyörät ovat olleet pelastus! Ensimmäisinä viikkoina vauva kulki kehdossaan kätevästi pyörien päällä huoneesta toiseen aina sinne missä mekin olimme. Sittemmin pyörät ovat olleet apuna vauvan tuudittamisessa uneen. Helsingin kotimme suurempaan pinnasänkyyn asensimme puolestaan Britaxin tassut (engl. bed rockers), joilla saa myös keinuteltua pikkuisen kätevästi uneen.

Rintapumppu

Jos imetät ja mielit välillä myös omaa aikaa, on (sähköinen) rintapumppu ehdoton. Imetyksen alkutaipaleella rintapumppu oli myös pelastus. Pumppaaminen edesauttoi maidon nousua ja taas toisaalta toi avun liian pinkeisiin liiveihin. Win-win.

Stokke Bouncer sitter & syöttötuoli

Olemme olleet myös kovin tyytyväisiä Stokken Bouncer sitteriin, jonka saa integroitua saman sarjan Steps syöttötuoliin. On ollut ihanaa nostaa vauva jo alusta-asti samaan tasoon kanssamme pöydän ääreen seurustelemaan ja ruokailemaan. Viimeistään soseiden aloittamisen aikaan tämä kombo on osoittautunut loistavaksi hankinnaksi, kun ei tarvitse kyykkiä lattian rajassa vaan vauvan saa samaan tasoon itsensä kanssa.

Tarpeeksi en voi myöskään liputtaa Bugaboo Cameleon-yhdistelmävaunujemme puolesta. Näppärät, kuin mitkä ja todellakin hintansa väärti! Pikkuvaniljan Baby's Only lämpöpussi on myös ollut yksi parhaimpia hankintoja. Siihen vauvan saa sujautettua kätevästi, ilman että aina tarvitsee tupata vaatetta täyteen. Lämpöpussista lisää täällä. PikkuVaniljalle myös muutenkin sydämellinen suositus, sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa, jos mielit neutraalinsävyisiä vauva-ajan hankintoja ja palvelu -Se on mitä parhainta!

xx

 

// Baby stuff...