VAATEKAAPILLA

Uusi vuosi alkoi konmarittamalla oikein kunnolla ja raivaamalla kirpparille tavaraa säkeittäin. Ah, miten puhdistavaa päästä eroon kaikesta turhasta. Kyse ei ole vain konmarimetodiin hurahtamisesta, vaan siitä, että raskausaikana huomasin, kuinka vähällä vaatemäärällä oikeasti pärjää. Kahden kodin välillä reissaaminen on myös opettanut, että muutamilla tarkoin valituilla vaatekappaleilla pärjää pitkälle, kunhan vain ovat helposti yhdisteltävissä keskenään. Niinpä garderobia on nyt siivottu oikein urakalla. Samaan hengenvetoon ajattelin myös avata teille hiukan vaatekaappiani ja vaatefilosofiaani, kuten toivottu on. Kiitos inspiraatiosta kommentin jättänyt Niina!

old_new1_0.png

Yksi lempilainaukseni on YSL:n lausahdus:

"Fashion comes and goes, but style is eternal." 

Se kiteyttää mielestäni osuvasti ajatukseni tyylistä ja pukeutumisesta. Kaiken a ja o on mielestäni löytää oma tyylinsä ja pysyä sille uskollisena. Kun tuntee itsensä ja perusgarderobi on kunnossa,  hetken trendeistä voi helposti poimia omaan tyyliinsä sopivia juttuja. Kaikkeen ei mielestäni tarvitse lähteä mukaan, vaan ennen kaikkea löytää ne tyylilleen sopivat jutut. Vaikka en liputakaan liian tarkkojen ohjeistusten perään, on oma vartalo myös hyvä tuntea ja tietää mikä pukee parhaiten juuri itseään.

Omaa tyyliäni kuvailisin skandinaavisen minimalistiseksi. Less is more on ehdottomasti minua.  Suosin yksinkertaisia silhouetteja ja tuotteita, jotka eivät vanhene yhdessä sesongissa. Satsaan pikemminkin laatuun, kuin määrään ja myös materiaalit ovat minulle tärkeitä. Vaatekaapin perustuotteita ja klassikoita yhdistelen hetken hömpötyksiin. Vaatekaapin yhdisteltävyys ja monikäyttöisyys on myös minulle se juttu -Kun vaatekaappi on helposti yhdisteltävissä, saa muutamilla tuotteilla monta erilaista asukokonaisuutta.

Jos en ole käyttänyt jotakin vaatetta muutamaan kuukauteen, laitan sen suosiolla kierrätykseen. Ehkä joskus -vaatteet jäävät hyvin todennäköisesti kokonaan käyttämättä. Tavoitteenani onkin, että vaatekaapissani olisi vain niitä lempijuttujani, ei mitään turhaa. Tästä syystä olen myös äärimmäisen harkitseva shoppailija. Useimmiten shoppailen vain, kun todella tarvitsen jotain tai mielessäni on jotain erityistä. Suuntaankin lähes aina ostoksille ostoslistan kanssa ja siksi teen todella harvoin heräteostoksia. Ajaton arjessa ja juhlassa toimiva vaatekaappi on minulle hetken trendejä tärkeämpää.

Sellaisia tyyliajatuksia alkuviikkoon! Täällä lisää minusta ja tyylistäni. Siitä mitä mielestäni jokanaiselta tulisi löytyä vaatekaapista, voisin palata oman postauksen kera, mikäli mielitte?

Aurinkoista alkanutta viikkoa!

xx