GOODBYE 2017

Vuoden vaihtumisessa on itselleni aina sitä jotakin. Uuden vuoden alussa kaikki on vielä mahdollista, ja uusi vuosi on kuin tyhjä taulu, jonka saa taas maalata mieleisekseen.

2017_notes.png

Calendar Marjolein Delhaas, notebook Go Stationery (Putinki)

 

Ennen uuteen vuoteen hyppäämistä on kuitenkin aina hyvä hetki myös pysähtyä, pohdiskella kulunutta ja hyvästellä kulunut vuosi kunnolla. Mitä kaikkea mennyt onkaan pitänyt sisällään? Mikä on ollut hyvää? Mikä huonoa? Mikä mieleenpainuvaa? Entä mitä puolestaan ehkä jättää mielellään taakseen? Näiden kysymysten esittäminen itselleen voi olla todella silmiä avaavaa ja suuntaa antavaa uuteen vuoteen. Haastan kokeilemaan!

Mieleenpainuvinta menneessä vuodessa on itselleni ollut tietenkin esikoisen syntymä ja sitä seurannut elämänmuutos. Oravanpyörästä pois hyppääminen ja rento kesä äitiyslomasta ja joutenolosta nautiskellen on sekin jäänyt hyvin mieleen. Jospa myös tulevaisuudessa osaisi ottaa välillä yhtä rennosti ihan vapaaehtoisesti? Kiitollisena muistelen myös kuluneen vuoden kaikkia ihania hetkiä ja reissuja yhdessä perheen ja ystävien kera. Ei ole perhettä ja ystäviä voittanutta. Kiitollinen olen myös kaikista kohtaamisista ja uusista ihmisistä, joita kuluva vuosi toi elämääni. Taakseni taputtelen puolestaan mielelläni huolet ja murheet, jotka ovat kuluvana vuonna kuormittaneet.

Uudelta tulevalta vuodelta toivon ikimuistoisia hetkiä perheenä pienokaisemme kanssa, mutta myös roppakaupalla rohkeutta. Rohkeutta kohdata uudenlainen arki avoimin mielin, rohkeutta kuunnella itseäni ja rohkeutta astua uuteen. Mitä se uusi sitten onkaan, se jää nähtäväksi. Muutamia askeleita toki tätä jotain uutta kohti on jo otettu. Niistä lisää tuonnempana, nyt kohti uutta vuotta. Säkenöivää vuodenvaihdetta!

xx

Ps. Jos allekirjoittaneelta kysytään muistikirjoja ei voi koskaan olla liikaa. Tuo kuvan kaunokainen löytyi kotikatumme paperikaupasta. Siihen aion kirjata uuden vuoden unelmia, tavoitteita ja kiitollisuuden aiheita. Niin kuin kuluneena vuonnakin. Ehkä jotain niistä käy toteen myös ensi vuonna?

 

// A year 2017 was exceptional in many ways, but I'm still excited to welcome the year 2018. I've decided it's gonna be a good one. Happy new year!