SINISIMPUKAT À LA CRÈME

En todellakaan ole mikään kokkikolmonen, mutta minulla on kuitenkin muutamia bravuureita. Tässä yksi suosikeistamme. Helppo, maukas ja toimii sekä lounaana että illallisena.

 

sinisimpukat.png

 

Sinisimpukat à la crème

1 kg sinisimpukoita

3 sellerinvartta

3 salottisipulia

2 valkosipulia

loraus valkoviiniä & kermaa

lehtipersiljaa

voita

 

1) Pese ja puhdista simpukat. Heitä pois kaikki huonot, kuolleet ja rikkinäiset. 2) Pilko sipulit ja varsiselleri, kuullota voissa. 3) Lisää viini & kiehauta muutaman minuutin ajan. 4) Lisää simpukat & kiehauta 3 min. 5) Valmista, kun suurin osa simpukoista on auennut! Heitä joukkoon kourallinen silputtua lehtipersiljaa ja tarjoile. 

Simpukat voi tarjoilla sellaisenaan tai lisukkeiden kera. Itse teemme kylkeen usein pastan, jolloin ateriasta tulee hiukan tuhdimpi. Kerman voi puolestaan halutessaan jättää pois, jolloin liemestä tulee hiukan kevyempi. Toivottavasti maistuu!  Alkuperäinen reseptiikka Hannan käsialaa.

xx

M.

 

// One of our favourite dishes: Homemade mussels!