H a b i t a r e

Tällä viikolla on vietetty paitsi Helsinki Design Weekiä, myös Habitare – messuja. Jos siis kaipaat vielä viikonlopulle puuhaa, poimi tästä parhaimmat palat Habitreen! Erottaja2 on ehdottomasti myös käymisen arvoinen, nyt kun ovet ovat vielä avoinna.

Habitare7.jpg
Habitare3.jpg
Habitare2.jpg
Habitare1.jpg

Habitare top 5

Itselläni on aina tapana aloittaa Habitare – kierros Signals näyttelyllä, joka on Habitaren virallinen trendinäyttely. Näyttelyssä kurkistetaan tulevaisuuteen ja katsotaan mihin suuntaan trendit ovat menossa.

Yleisesti voisi sanoa, että pinnalla on vahvat värit ja värien rohkea yhdistely. Materiaaleista pinnalla on selvästi puolestaan puu, kivi ja erilaiset kierrätetyt materiaalit. Ystäväni vinkkasi, että hamppu on tulevien vuosien trendi myös tekstiiliteollisuudessa. Inspiroivaa!

Bo:n osasto on myös nähtävä! Bo on stailannut osastolleen lähes 100 m2 neliöisen asunnon. Asunto on Bo:n oma Bo lives here – trendikatsaus ajankohtaisiin sisustustrendeihin ja väreihin. Suosittelen lämpimästi!

Matri on ollut monen huulilla viime aikoina, eikä ihme. Ihastuttava konsepti ja kaikki ne kuvankauniit sängyt, päädyt ja yöpöydät! Poimi täältä vinkit hyviin uniin ja viihtyisään makuuhuoneeseen.

Hakolan messuosasto on myös ehdottomasti käymisen arvoinen! Mielettömät värit, ihana lounge ja juuri lanseerattu Bobo –sohva! Monta hyvää syytä piipahtaa hetkeksi.

Erilaiset materiaalit… Messuilla voi rakentaa oman visuaalisen maailmansa materiaaliworkshopissa. Käy täällä, jos kaipaat luovan tauon! Vinkki: Myös K-Raudan osastolla voi on oma workshoppinsa!

Suosittelen lämpimästi piipahtamaan myös Muoto2:n, Woodion, Doorien ja Lundian osastoilla, sekä tutustumaan Laura Seppänen Design Agency ja Decorativi Design yhteistyössä toteuttamaan upeaan Bond –pöytään. Vuoden huiput – näyttely ja Aalto Universityn uusiin suunnittelijoihin tutustuminen on myös aina mielenkiintoista.


xx


Hakola Lazy Classic

Uusi sohvamme on saapunut ja me rakastamme sitä!

Hakola_Lazy.png
Hakola_Lazy3.png


Valitsimme vanhan tilalle Hakolan Lazyn, johon koko perheemme mahtuu kirjaimellisesti loikoilemaan. Kankaaksi valitsimme helppohoitoisen ja kestävän Florist - kankaan kitin värisenä. Kangasvalinta havaittiin hyväksi jo aiemman sohvamme kanssa: Kestävä ja pestävä! Ominaisuuksia, joita lapsiperheessä arvostaa.

Hakola on muuten mielestäni oiva esimerkki siitä, miten asiat tulisi hoitaa ja brändiä rakentaa. Miksikö?

Vahva brändi-identiteetti, inspiroiva tarina, mieleenpainuva ja erottuva visuaalinen ilme, joka toistuu kaikissa rajapinnoissa verkkokaupasta, kivijalkaan ja kotiinkuljetuksiin. Näiden lisäksi aidosti asiakaslähtöinen ja lämminhenkinen asiakaspalvelu viimeistään saavat rakastumaan brändiin. Tuotteita unohtamatta!

Uskon vahvasti, että Hakolasta tulee tulevaisuudessa Artekin kaltainen klassikkonimi, jonka aarteet kiertävät sukupolvelta toiselle.

Hakola hoitaa homman!

xx


/ A brand to remember: Hakola – Made in Jurva, made for life.

Mari Kekäle Creative

Pimenevät illat, koleat aamut, arkiaamuina ruuhkautuneet kadut ja puista jo hiljalleen putoilevat lehdet…. Kesä todellakin alkaa olla lopuillaan!

Jätän tämän kesän taakseni pienellä haikeudella, sillä kulunut kesä on ollut todella ainutlaatuinen. Olen saanut viettää sen perheeni kanssa lomaillen ja yhteisestä ajasta nauttien. Samalla kuitenkin otan syksyn vastaan avosylin ja odotan innolla kaikkea tulevaa.

Jos viime syksynä oltiin uuden edessä, niin ollaan tänäkin syksynä! Nimittäin irtisanouduin kesän kuluessa päivätyöstäni siirtyäkseni päätoimiseksi yrittäjäksi. Jännittävää, ihanaa ja kamalaa! Kaikkea yhtäaikaa.

Ajatus yrittäjyydestä on kytenyt kauan ja toiminimikin on ollut jo tovin olemassa. Mutta nyt jos koskaan ystävät, nyt jos koskaan.

Miten kaikki sai alkunsa ja mistä Mari Kekäle Creativessa on oikein kyse? Se selviää täältä.

Ehkäpä tiemme kohtaavat jossain kohtaa? Tarinat täälläkin jatkuvat aina, kun aika antaa periksi.

Rohkeaa syksyä ystävät!

Dreams don’t work unless you do.

xx


Mmmm… What I’ve been up to lately? Starting my own business. Hell yes! Read my story (click here) and check my services (here). I am more than happy to help! xx

Lomahuomioita

Ensimmäinen etappi kesälomaa on takana. Tässä muutama huomio, joita tuli tehtyä lomalla aurinkotuolissa lojuessa.


1) Lapsen kanssa lomaileminen on erilaista. Ainakin taaperon, joka pysyy paikoillaan nanosekunnin kerrallaan ja jota ei auringossa makoilu juuri kiinnosta. Toisaalta hyvä niin, sillä…

2) Vanhemmiten iho ohenee, eikä ainakaan omani kestä enää yhtä hyvin aurinkoa kuin nuorempana. Nim. sain reissusta tuliaiseksi ärtyneen ihon ja ensimmäiset maksaläiskät poskipäihini (vinkkejä otetaan lämmöllä vastaan!!).

3) Treeni vie lomallakin vain 20 minuuttia ja sen voi hyvin nipistää vaikka siitä auringonotosta. Treeni hoituu halutessaan hyvin toki altaan reunallakin.

4) Note to self: Pakkaa särkylääkkeet mukaan a i n a. Tarvitset niitä hyvin todennäköisesti juuri silloin, kuin sitä vähiten odotat.

5) Mantereesta huolimatta lasten listojen ruoat ovat lähes poikkeuksetta ylirasvaisia ja -suolaisia nakkiperunamuusi-vaihtoehtoja, kun taas terveellisemmät valinnat löytyvät aikuisten listoilta. Miksi ihmeessä haluaisimme tuupata lapset täyteen epäterveellistä höttöä, kun emme itsekään sitä halua? Onneksi aikuisten listalta tilaaminen onnistuu useimmiten myös pienemmässä annoskoossa, niin lapsikin saa maukasta ja lasten listoja ravintorikkaampaa ruokaa myös reissussa.


Sellaisia aatoksia Kroatian auringon alta. Samaistutteko johonkin?

Ihanaa, että kesä on alkanut kotisuomessakin! On tätä taas odotettu.


xx

Olohuoneessa

Se fiilis, kun remontti on viimein valmis ja huonekalut alkavat löytää oman paikkansa kaaoksen jälkeen!

olohuoneessa1.png

Olohuone-keittiömme on yhtenäistä tilaa. Tila on melko kompakti , mutta pohja toimiva ja mahdollistaa monta erilaista järjestystä. Viime aikoina onkin tullut pyöriteltyä kalusteita jos jonkin verran. Tämä järjestysnumerossaan viides (I know…) ratkaisu tuntuu tällä erää parhaimmalta. Sohva rajaa oleskelutilan puolen omakseen ja ruokapöydälle on myöskin oma soppinsa. Ikkunat pääsevät myös parhaiten oikeuksiinsa tässä järjestyksessä.

Sisustuksessa meillä on sekaisin edullisempaa ja hintavampaa, uutta ja vanhaa. Kuvissa vilahtava Martelan musta tuoli on 25 euron arvoinen kirppislöytö, kun taas Hakolan Cosy sohva ensimmäinen iso ostoksemme tähän kotiin Pholc kattovalaisimen lisäksi. TV-taso on puolestaan perusikeaa ja peruja vanhasta kodistamme, mutta toimii täälläkin.

Kotoisaa viikonloppua!

Lue myös:

Kid’s room

Remontti update: Keittiömme