I LOVE ULLANLINNA

Vietimme eilen ihanaa tyttöjen päivää ystäväni kanssa täällä Helsingissä. Aloitimme aamun aamiaisella Kuumassa, sitten suuntasimme Magnetic kampaamoon blow dry:hin ja hiushemmottelun jälkeen kiertelimme vielä vähän kaupungilla. Tulikin mieleeni jakaa kanssanne muutama lempipaikkani näiltä huudeilta. Toivottavasti tykkäätte vinkeistä!

Helsinki2.png
Helsinki-Kuuma.png
Gucci.png
Helsinki.png
Helsinki3.png
totêteme-UrbanA.png

 

Mikäli etsit merkkivaatteita, ihania asusteita tai vähän jotain extraa, kannattaa kurkata GaudeteUrban A ja Beam. Sofinas on myös ihastuttava paikka Uudenmaankadulla. Ja Arela! 

Sisustuspuolella Zarro, Formverk ja Nougat ovat omia lemppareitani. Myös Granitista bulevardilta löytyy vaikka mitä! Papershopista löytyy puolestaan kauneimmat kortit ja paperit, ja Joliesta parhaimmat putelit kylpyhuoneen kaappiin.

Ihania aamiais-, lounas ja illallispaikkoja löytyy myös näiltä main jos jonkinmoista. Kuuma ja Levain ovat alueen aamiaispaikkojen lempparini. Lounaspaikoista puolestaan kotikadun Maxill ja bulevardin Toscanini ovat suosikkejani. Jos taas mennään vähän kauemmaksi, niin Hokun teriyaki lohi on ehdoton ykkönen ja Basbas puolestaan paras illallispaikka näillä main. Oi että, Helsinki ei kyllä häviä enää yhtään Pariisille!

Ihanaa, rentouttavaa viikonloppua missä ikinä lienettekin!

xx

 

// Sharing my Helsinki favourites, check out at least these!

CASHMERE NEULEESSA + ARVONNAN VOITTAJA

Ideakoru arvonta on päättynyt ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Ideakoru-avecmari.png
Uniqlo-cashmere.png

Knit Uniqlo, pants Weekend Max Mara, shoes Vagabond, necklace Ideakoru

 

Kiitos vielä kaikille arvontaan osallistuneille, mitä ihania tarinoita jaoittekaan! Luin niitä aivan liikuttuneena, eikä kyyneliltäkään vältytty. Kiitos. Palaan vielä kommentein tuonnempana.

Kuvan cashmere neule on muuten ainoa ostokseni Pariisista. Klassinen malli ja l ä m m i n. Toivottavasti kestää myös käytössä!

Ihanaa itsenäisyyspäivän jälkeistä!

xx

 

// New in: Uniqlo cashmere knit. Will see if it's worth of the hype...

THIS IS FINLAND

Mitä enemmän on reissannut, sitä suuremmassa arvossa on oppinut pitämään koti Suomea. Suomea, jossa kaikki toimii, ja jossa on rauhallista ja turvallista olla. 

suomi-finland-100.1.png
suomi-finland-100.png

 

Minulle suomalaisuus on ennen kaikkea rauhaa ja mahdollisuuksia. Rauhaa kasvaa, asua ja olla, mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja rakentaa yhdessä entistä parempaa Suomea. Puhdas luonto, raikas ilma, metsät ja mahdollisuus pulahtaa puhtaaseen järveen, ovat myös minulle pala parhainta Suomea.

Vaikka olisi mainetta ja mammonaa, mikään ei voita saunan jälkeen järveen pulahtamista, ja sitä puhdasta raukeaa oloa, jonka (puu)saunasta saa, jos minulta kysytään.

Rauhallista, ihanaa, levollista itsenäisyyspäivää kaikille ja onnea 100-vuotiaalle Suomelle!

M.

Ps. Vielä tänään ehtii osallistua Ideakorun arvontaan ja hyödyntää etukoodin. Check it out!

 

// These views and shades, four seasons, forests, thousands of lakes, fresh air and water. Happy 100th independence day awesome Finland! I'm so proud to call myself a Finn.

OOTD FROM PARIS

Sääolosuhteet eivät ole olleet viime aikoina kovin otolliset asukuviin Suomessa (paitsi juuri tänään), mutta Pariisissa tuli napattua muutama asu talteen. Tässä yksi niistä!

paris-ootd1.png
paris-ootd5.png
paris-ootd3.png

Coat Tiger of Sweden, knit & shirt Filippa K, pants Lindex, bag Chanel

Pariisissa ei tunnetusti ollut lunta, mutta keli oli silti jotenkin hyytävän kylmä. Luminen pakkassää tuntuukin monesti jopa "lämpimämmältä", kuin kostea kylmyys, joka imeytyy luihin ja ytimiin oli päällä mitä tahansa. Mohairneuleella, karvatakilla ja muhkealla huivilla pärjäsi onneksi pitkälle! Paikallisten muhkeat untuvatakit eivät kyllä toisaalta olleet yhtään liioiteltuakaan...

xx

 

// One outfit from freezing Paris...

PARIS PHOTO DIARY

Voilà, kotona ollaan, mutta palataan vielä muutamin kuvin viime viikkoiseen Pariisin reissuun!

Paris3.png
Paris2.png
Paris1.png
Paris4.png
Hotel-Emile-Paris.png
Paris5.png

Myönnettäköön heti alkuunsa, että Pariisi ei ehkä ole se kaikista lapsiystävällisin matkakohde 3 kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Kaikki kapeat kadut, pikkuruiset putiikit, kapeilla sisäänkäynneillä varustetut ravintolat ja kahvilat, sokkeloiset ja ahtaat metrokäytävät, piskuiset wc:t jne. If you know what I mean...

Vastasyntyneen kanssa jokainen sireenin ulvonta tai katumellakka sai myös sykkeet nousemaan aivan eri tavalla kuin aikaisemmin (I blame the hormones). Kaikki meni kuitenkin paremmin kuin hyvin ja myös pieni miehemme otettiin hienosti huomioon joka puolella, vaikka vaunujen kanssa liikkuminen välillä hiukan haasteita aiheuttikin. Lopulta vain naureskelimmekin mieheni kanssa aina tiukan paikan tullen, että jos selviämme Pariisista vastasyntyneen kanssa selviämme mistä vain! 

Yövyimme jälleen lempialueellamme Le Marais:ssa uudessa boutique hotellissa Hotel Emile:ssä, mikä osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi. Hotelli oli ihastuttava ja meille erinomaisella sijainnilla, mikä helpotti suunnattomasti liikkumista pienen kanssa. Hotellista tulikin kunnon tukikohtamme, jossa hoidimme niin syötöt kuin vaipanvaihdot, no koska, ne Pariisin pikkuruiset ravintolat ja wc:t...

Löysimme hotellin lähettyviltä myös muutaman meille uuden ruokapaikan. Jos siis eksyt Marais:n alueelle, lämmin suositus Au Petit Thaï ja Les Petites Bouchées -ravintoloille. Taivaallista thaimaalaista ja tapaksia Ranskan malliin. Pakko mainita myös Musée des Arts Décoratifs museon ravintola LouLou, jossa lounastimme Dior näyttelyn jälkeen. Ihana ranskalainen, tyylikäs tunnelma ja mieletön sijainti aivan Louvren ja Jardin des Tuileries vieressä. Matildan kanssa tapasimme puolestaan hotelli Costesin ravintolassa. Todella tunnelmallinen paikka lasillisille, lounaalle tai dinnerille. Brunssilla kävimme niin ikävään Matildan suosituksesta (Kiitos vielä kaikesta Matilda!) perinteisessä Carette:ssa. Carettessa todella voi aistia aidon pariisilaisen tunnelman ja kiitos tehokkaan palvelun nauttia brunssin vaikka puolessa tunnissa, kuten allekirjoittaneet lähtöaamunaan tekivät.

Comme ci comme ça, ikimuistoinen reissu tämäkin ja matkaseura mitä parhainta!

M.

 

// Paris vous aime!